25 Mart 2010 Perşembe

Messi ve Diğerleri



Birkaç sene önce Şampiyonlar ligi kupasını henüz kaldırmış olan Ronaldinho’ya dünyanın en iyi futbolcusu olmanın nasıl bir duygu olduğunu sorarlar. Mütevazı bir cevap gelir. -Ben Barcelona’nın bile en iyi oyuncusu değilim, dünyanın en iyi futbolcusu olmanın nasıl bir şey olduğunu nereden bilebilirim.- Ronaldinho’nun işaret ettiği isim tabiî ki Messi’dir.

Ronaldinho böyle bir açıklamayı kendi ağzıyla yapmamış olsa Messi’nin ondan daha iyi olduğunu kabullenemeyebilirdim. Messi geçen hafta, 7 günde 8 gol atarak yine kendini aştı. Attığı bütün gollerin de birbirinden güzel olması, birkaç tanesini atmadan önce ağızları açık bırakacak işler yapmış olması sonrasında herkes ikna oldu. Messi şu anda dünyanın en iyi futbolcusudur. Birkaç kişi illaki çıkıntılık yapıp Cristiano Ronaldo falan diyecektir ama artık şüphe kalmadı. Messi, Cristiano Ronaldo’yla karşılaştırılmayacak kadar büyük bir futbolcu.
Eksisozluk’te birkaç yıldır süren bir tartışma var. Cristiano Ronaldo’mu, Messi’mi? İkisinin de amansız fanatikleri var, karşılaştırmalarda futbolcuların karakterleri bile ortaya konabiliyor. Ama son günlerde, galip belli oldu. Ronaldo’nun da çok iyi futbolcu olduğu kabul edilerek sonuca varılmış gibi görünüyor. Messi galip. Aşağıda hemfikir olduğum birkaç Eksisozluk yorumu var.

“Ronaldo bir tarzın son modelidir. Sir Stanley Matthews, Garrincha, George Best, Figo gibi kanat oyuncularının son versiyonudur. Bazılarından iyidir, bazılarından değildir. Ama yolu ve tarzı bellidir. Messi; Messi'dir. Maradona ile Johann Cruyff'un karışımı gibidir. Tam olarak kimseye benzetilemez. Ondan önce böyle bir oyuncu yoktur, ondan sonra gelecekler Messi'ye benzetilmek için yarışacaklardır.”

“Cristiano Ronaldo son yıllara damgasını vurmuş bir yıldızdır, Lionel Messi tüm zamanlara damgasını vuracak bir yıldızdır.”

“Ronaldo tahmin edilebilir, Messi edilemez.”

Real Madrid’i desteklemesiyle bilinen İspanyol Marca gazetesi ise şöyle bir başlık atarak Ronaldo vs. Messi karşılaştırmasına son verdi. “Dünya’nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu Messi mi?” diye anket başlattı. Marca’nın web sitesinde bile bu anketin sonucu %75 ile evet çıkıyorsa, artık Messi için yaşayan efsane diyebiliriz.

Maradona bu konuda ne düşünür bilmiyorum ama Messi’yi ondan başkasıyla karşılaştıramayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder