17 Ocak 2010 Pazar

Sen de Gel Delgado


Aşağıdaki yazıyı 7 Ağustos 2009'da yazmıştım ama o zaman blogda sorunlar vardı o yüzden yayınlayamamıştık şimdi en azından bir bölümünü yayınlayalım.

Not: O tarihlerde daha Tabata, Elano, Lugano transferleri yapılmamış Edu gönderilmemiş ve Delgado'nun sözleşmesi dondurulmamıştı.


Ligimizin bu sene de kalitesinde bir artış olmayabilir ancak çekişme düzeyinin çok düşeceğini düşünenlerden değilim. Avrupa’da “birkaç büyük takım” dışında takımlar çok haraketli transfer dönemleri geçirmediler. Ligimizdeki yöneticiler ise bunun aksi bir tutum sergilediler. Hala yabancı transferini bitirdiğini açıklayan takım olmadı. Burada en ilginç tavırı Fenerbahçe ile Beşiktaş gösteriyorlar aslında. Çünkü onların dışında yabancı hakkı dolu olup, yabancı oyuncu almak isteyen takım yok. Bu takımlardan Beşiktaş yaklaşık bir aydır birinci kaptanı Delgado’nun sözleşmesini 6 aylığına ya da 1 yıllığına dondurmaya ikna etmeye çalışıyor. Delgado ise büyük ihatimalle eğer dondurursa sözleşmesini bir daha tekrar aktif hale getirmenin çok zor olacağını bildiği için bu teklife sıcak bakmıyor. Zaten diyelim ki Delgado bunu kabul etti ve Beşiktaş bir yabancı oyuncu transfer etti Delgado’nun bölgesine, Ocak'ta veya gelecek senenin sonunda Beşiktaş’ın elinde 9 yabancı olmuş oluyor. Yine büyük ihtimalle 2-3 yabancı oyuncu transfer etmek isteyeceklerinden (bundan azıcık bir şüphem yok) 3-4 oyuncu göndermek zorunda kalacaklar. Halbuki o yabancı oyuncuyu kiralık alsalar veya Türkiye’deki takımlardan birinden bir Türk oyuncu transfer etseler hem Delgado’yu çabucak ikna ederler hem de sorunları minimuma indirirler. Yani şimdiden şampiyonlar liginde oynayacak yabancı oyunculardan 3-4 tanesi seneye yok.


Şu an Beşiktaş'ın içinde bulunduğu durumu düşünürsek pek bir yorum yapmamıza gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder