30 Temmuz 2011 Cumartesi

Nasıl Olacak?


Normal şartlarda transfer haberlerinin uçuşacağı sayfalarda telefon kayıtları, el değiştiren para görüntüleri, futbolcu ifadeleri okuyoruz. Şikenin, spor gündeminde birinci madde olarak devam ettiği her gün, beni futboldan biraz daha soğutuyor.

Biz gerçekçi olmadığı için Amerikan güreşine bile burun kıvırırken, en sevdiğimiz sporun senaryolardan oluşma ihtimali son derece üzücü bir durum. Bunların üstüne, bahis organizasyonları, yayın gelirleri, büyük firmaların reklam kampanyalarını düşününce, insanın aklına bin türlü komplo teorisi geliyor. En sevdiğimiz sporun, tahmin ettiğimizden de çok kirlenmiş olabileceğini fark ediyorum.

Anadolu takımları üst sıralara oynamaya başladığında çok sevinmiştik. Futbol artık daha keyifli olacaktı. Kimse elini kolunu sallayarak maç kazanamayacaktı. Şimdi ise Anadolu takımlarının güçlenmesinin altında bit yenikleri arıyoruz.

Geriye dönüp bakınca, her hakem kararı, her kaleci hatası, kendi kalesine atılan gol, herhangi forvet oyuncusunun beceriksizliği bize batmaya başlayacak. Teknik ekibin yaptığı oyuncu değişikliği, hiç kimse için bir şey ifade etmeyecek. Bu örneklerden sabaha kadar yazabiliriz.

Özetle futbolumuzu zor günler bekliyor. Hangi takımın taraftarı olursanız olun, futbol izlemenin hiçbir anlamı kalmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder