22 Haziran 2011 Çarşamba

Tekil senenin yazı ve Copa America

Sonu tekil rakamlarla biten bir senenin yazını yaşıyoruz ve her zamanki gibi futbol adına doyurucu bir şeyler bulmakta zorlanıyoruz. Bu boşluktan mütevellit abuk sabuk transfer haberleri havalarda uçuşuyor. Asılsız transfer haberi her zaman mevcut, ancak bu yaz futbolla ilgili elle tutulur başka hiç bir şeyimiz olmadığı için her hangi bir gazetenin köşesindeki futbolcu yakıştırması, abartıla abartıla herkesin ciddiye alacağı bir haber haline dönüşüyor. Konuşulacak konu eksikliği bulunduğu için kulüp yöneticileri bile çıkıp, bitmemiş transferler hakkında açıklama yapma zorunluluğu hissediyor.

Neyse ki Galatasaraylı basketbolcular üstün çaba gösterip, seriyi 3. maçta garantileyeceğini düşünen Fenerbahçe’yi yanılttılar da 6 tane kaliteli maç izlememizi sağladılar. Sarı kırmızılılara gösterdikleri azim için teşekkür ediyorum. Diğer taraftan sarı lacivertlileri de önlerine gelen her yarışmayı kazandıkları için tebrik etmek lazım. Bu noktada Aziz Yıldırımın da artık Türk futbolunun değil, Türk sporunun en önemli isimlerinden biri olduğunu kabul etmek gerekir. Birkaç günlüğüne dikkatimizi çekmesi iyi oldu ancak Galatasaray – Fenerbahçe rekabeti bile olsa, basketboldan futbolun verdiği tadı alamıyorum. Bu nedenle Güney Amerikalı dostlarımızın uluslararası futbol turnuvasının bir an önce başlaması için sabırsızlanıyorum.


Copa America, ilk olarak 1916’da Arjantin’de yapılan, ev sahibi dışında Brezilya, Şili ve Urugay’ın katıldığı ilk uluslar arası futbol turnuvasının günümüzdeki gelişmiş halidir. Bu seneki turnuva da Arjantin’de, 1-24 temmuz tarihleri arasında yapılacaktır. 10 tane Güney Amerika ülkesi dışında Meksika ve Kosta Rika da bu turnuvaya davet edilmiştir. Bu kadar teknik bilgi bana da fazla geldiği için burada kesmem gerekir.

Daha turnuva başlamadan keyfimizi yerine getiren, hazırlık maçında Aguero’ya verdiği pasla yine Messi oldu. (Geniş özet) Brezilya da bu işi ciddiye alır, Forlan da oynarsa bu turnuva tadından yenmez olacak. Tabiî ki birde 2010 Dünya Kupasında oynadıkları futbolla herkesin gönlünü çelen Şili var ki yeni teknik direktörü Claudio Borghi ile nasıl bir değişim yaşamış olduklarını gözlemlemek için sabırsızlanıyorum. (Şili’ye o harika futbolu oynatan Marcelo Bielsa ise federasyonla alakalı sorunları yüzünden görevi bırakmıştı ve şu anda her hangi bir takımı çalıştırmıyor.)



Arjantin’le aramızdaki 6 saatlik farktan mıdır bilmem ama henüz turnuvayı yayınlayacağını açıklayan bir TV kanalımız yok. Youtube maçları 50 ülkede canlı yayınlayacağını açıkladı ancak bu 50 ülke arasında Türkiye’nin olup olmadığı da belli değil. www.youtube.com/user/CopaAmerica adresine tıkladığımızda da 2004 ve 2007 senesi için yüklenen maçları ülkemizden izlemeye izin olmadığını belirtiyor ki bu da iyi bir işaret değil. Bize yine Proxy, IP, DNS ayarlarıyla oynamak düşecek galiba.

1 yorum:

  1. Maçlar A haber'de yayınlanacak.

    AHABER Frekanslar

    SD YAYIN: DIGITURK: 32. kanal
    D-SMART: 35. kanal
    TELEDÜNYA: 56. kanal
    TÜRKSAT UYDUSU: 11791 MHz, S.RATE: 16000, FEC: 5/6, POL: H (YATAY)

    HD YAYIN: DIGITURK: 332. kanal
    TELEDÜNYA: 8. kanal
    TÜRKSAT UYDUSU: ŞİFRESİZ 11896 MHz, S.RATE: 11200, FEC: 2/3, DVBS2 8PSK,POL: H (YATAY)

    Maç saatleri için:
    http://www.ahaber.com.tr/Spor/2011/06/28/futbol-atesi-a-haberde

    YanıtlaSil